Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

välkommen till mottagningen för Rehabilitering

 
På Specialistdjursjukhuset Strömsholm behandlas ett stort antal ortopediska och neurologiska skador, både medicinskt och kirurgiskt. Syftet är att få maximal funktion på optimal tid. Därför erbjuds alltid dessa patienter en kvalificerad rehabilitering på vår rehabiliteringsavdelning. Vi tar ansvar för patientens tillfrisknande hela vägen från diagnos till friskförklaring. Utifrån patientens behov och skada erbjuder vi ett individanpassat program.

Det finns många olika behandlingar att tillgå; simning, vattenrullband (Water Tread Mill), massage, stretching, laser, ledmobilisering, elterapi (TENS,NMES), akupunktur, vibrationsträning, hemmaövningar och mycket mer. En mycket viktig del är att vägleda, instruera och stötta djurägaren under hela konvalescensen. Vi för noggranna journalanteckningar och återkopplar direkt med ansvarig veterinär/ortoped om något utöver det vanliga inträffar.
Specialistdjursjukhuset Strömsholm rehabilitering i pool.

LASERBEHANDLING

Laserterapi är en enkel behandlingsform, väldokumenterat effektiv vid led-, sen- och muskelskador, nervsmärtor, nervsjukdomar, ryggproblem, kroniska smärtproblem, svullnader och infektioner. Lasern används oftast direkt på skadeområdet, men är också framgångsrik vid behandling av triggerpunkter. Laserbehandlingen har en läkande effekt på cellnivå.

 
För mer information kontakta oss på 0220 - 458 00

Laserbehandling rehab Djursjukhuset Strömsholm

friskvård

Vi kan erbjuda friskvård med träningsprogram helt anpassat till olika raser och deras användningsområde.
Vi genomför en funktionsanalys och lägger upp träning utifrån den.
Det går att hyra vår pool för egenträning efter introduktion. Det går även att komma för träning i vår Water tread mill, då med instruktör.
För att boka en tid behöver ni ingen remiss; ring vår reception 0220-45800 så får ni hjälp.
 

PERSONALEN

Vi som arbetar på rehabiliteringen har lång erfarenhet av rehabilitering. Vi arbetar i direkt samarbete med våra ortopeder. På avdelningen finns legitimerad sjukgymnast godkänd av jordbruksverket, leg. sjukgymnast/fysioterapeut och en certifierad hundfysioterapeut, alla med vidareutbildning inom muskel - och ledlära. Vi utbildas fortlöpande av vårt ortopedteam som har specialistkompetens.


"Med hjärna och hjärta utvecklar vi framtidens djursjukvård
Starka och engegerade gör vi skillnad!"

 

Specialistdjursjukhuset Strömsholm rehabilitering i pool
Specialistdjursjukhuset Strömsholm rehabilitering.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved