Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Personal

 
KompetensenErfarenheten och Omtanken hos hela vår personal garanterar Dig och Ditt djur bästa möjliga service och vård. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och vi satsar mycket på kompetensutveckling hos alla våra yrkeskategorier och på att utveckla team och rutiner. Det är viktigt för oss att alltid kunna erbjuda våra kunder en modern, professionell och säker vård för djuren.
 
Den mycket höga utbildningsnivån vi har i personalstyrkan på Specialistdjursjukhuset Strömsholm gör också att fler på vårt Djursjukhus ges möjlighet att ta del av den kompetensen och kan vidareutbilda sig till specialister mm.
Personal Djursjukhuset Strömsholm Veterinära titlar utbildningar.
Här följer förklaringar till utbildningstitlar ni hittar bland vår personal här på personalsidorna.
 
Diplomate: Internationell specialistkompetens inom ett ämnesområde, t.ex. ögonsjukdomar eller kirurgi. Amerikansk och europeisk examen motsvarar varandra. Omfattande utbildning och examination med mycket högt ställda krav.
 
Recidency: Ett residency är en 3-årig klinisk utbildningstjänst som innefattar kliniskt arbete, forskning, och flera stora examinationer. En resident jobbar alltid i nära samarbete med en Diplomate. Om alla kriterier uppfylls av residenten uppnås titeln Diplomate inom respektive specialistområde. Strömsholm har residencies inom flera specialistområden.
Det finns väldigt få residencies i Sverige och konkurrensen till varje position är stenhård. En resident förväntas ha enastående medicinska kunskaper men också ett driv att vilja forska och på andra sätt bidra till vidare utveckling inom veterinärmedicin.

Resident: Veterinär som genomgår handledd utbildning för att avlägga examen för internationell specialistkompetens.

Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar: En svensk djurslagsspecialisering med en treårig organiserad klinisk vidareutbildning efter veterinärexamen. Examination genom Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap. Jordbruksverket auktoriserar. 
 
Specialist i ... : En svensk ämnesspecialisering som kommer som steg 2 efter djurslagsspecialiseringen. Kräver en genomgången organiserad utbildning i ämnesområdet samt examination som sker genom Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap. Jordbruksverket auktoriserar.
 
Flera I personalen har utländsk utbildning. Här är förklaringar på förkortningarna för dessa utbildningar. 
Bachelor of motsvarar svensk kandidatexamen.

BVMS/ BVM & S: Bachelor of Veterinary Medicine and Surgery  (medicin och kirurgi )

DACVIM: Diplomate, American College of Veterinary Internal Medicine (internationell specialistkompetens i internmedicin.)

DECVO:  Diplomate of the European College of Veterinary Ophthalmologists. (internationell specialistkompetens i ögonsjukdomar.)

DECVS:  Diplomate European College of Veterinary Surgeons (internationell specialistkompetens i kirurgi) 

ECVDI: European College of Veterinary Diagnostic Imaging (Bilddiagnostik)

MRCVS: Member of the Royal College of Veterinary Surgeons

MS: Master of Science (Civilingenjör)

SAIM: Small Animal Internal Medicine 
 
Den kompetenta personalen tillsammans med en avancerad och komplett medicinsk-teknisk utrustning gör att Specialistdjursjukhuset Strömsholm tar emot hundar och katter från hela landet.
Välkommen till oss!


"Med hjärna och hjärta utvecklar vi framtidens djursjukvård
Starka och engegerade gör vi skillnad!"

 
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved