Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

den sista stunden - hund

 

Att låta sin hund somna in är det sorgligaste man kan vara med om som matte eller husse. På Specialistdjursjukhuset Strömsholm gör vi alltid vårt bästa för att den sista stunden ska bli så lugn och fin som möjligt. Många av oss har varit med om samma sak med egna djur så vi vet hur det känns. Vi gör allt för att underlätta för dig.

 
Hur går det till?
Du får skriva under en anhållan om att hunden ska somna in och legitimera dig. Hundens ID nummer kontrolleras. Där anger du också om du vill vara med när hunden somnar in, samt hur du vill att hunden ska tas omhand efteråt. Det ekonomiska kan också klaras av redan nu. Om du som hundägare inte kan närvara vid avlivningstillfället är det viktigt att en fullmakt från dig lämnas med den som kommer in med hunden. Fullmakt för utskrift »
 
Vi har en separat avdelning för dessa tillfällen, mottagning 2. Där finns ett eget väntrum och mottagningsrum för en lugn sista stund med sin hund.
 
Om din hund är livförsäkrad måste veterinären skriva ett intyg till försäkringsbolaget om orsaken till avlivningen. Då är det oftast nödvändigt att ta upp en sjukhistoria och att göra en klinisk undersökning. Om du är osäker om försäkringen kommer att gälla, gör alltid klart med försäkringsbolaget i förväg, så undviks tråkiga diskussioner i efterhand!
 
Alla vill inte vara med vid den sista stunden och då går det bra att lämna det till oss. Du väljer själv.
Avlivning hund Strömsholm
Hunden får för det mesta ett lugnande medel i form av en injektion eller via munnen. Under de femton till tjugo minuter det tar för det lugnande medlet att verka får du sitta ifred med din hund. Många hundägare upplever det som positivt med denna stund i lugn och ro tillsammans med hunden.
 
Därefter läggs en kanyl in i ett blodkärl, oftast på ett framben. Direkt i blodet ges en injektion med en överdos av sömnmedel. Hunden somnar in helt lugnt, precis som när man söver inför en operation, men eftersom man ger en överdos stannar hjärtat och andningen upphör. Det går mycket fort och helt utan smärta eller ångest för hunden.
 
Du får gärna stanna kvar i rummet tillsammans med din hund en stund.
 
Vad händer med hunden sedan?
Om du som djurägare inte väljer att ta hem hunden för begravning kremerar vi den. Specialistdjursjukhuset har en egen kremeringsanläggning. Askan förs till en djurbegravningsplats inom regionen där den grävs ner.
 
Om du vill ha tillbaka askan efter din hund begär du separat kremering. Hunden kremeras då enskilt, och askan läggs i en urna. Vi sänder ett brev när askan är klar för avhämtning och du kan själv hämta urnan eller få den skickad om du önskar det.
 
Vad som är tillåtet gällande begravning av djur varierar mellan olika län och kommuner. Vill du begrava ditt djur hemma måste du själv kolla vad som gäller i din kommun.
 
Säg till om vi kan göra något för att underlätta för dig! 
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved