Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

den sista stunden - katt

 

Att låta sin katt somna in är det sorgligaste man kan vara med om som matte eller husse. På Specialistdjursjukhuset Strömsholm gör vi alltid vårt bästa för att den sista stunden ska bli så lugn och fin som möjligt. Många av oss har varit med om samma sak med egna djur så vi vet hur det känns. Vi gör allt för att underlätta för dig.

 
Hur går det till?
Du får skriva under en anhållan om att katten ska somna in och legitimera dig. Kattens ID nummer kontrolleras. Där anger du också om du vill vara med när katten somnar in, samt hur du vill att katten ska tas omhand efteråt. Det ekonomiska kan också klaras av redan nu. Om du som kattägare inte kan närvara vid avlivningstillfället är det viktigt att en fullmakt från dig lämnas med den som kommer in med katten. Fullmakt för utskrift »
 
Vi har en separat avdelning för dessa tillfällen, mottagning 2. Där finns ett eget väntrum och mottagningsrum för en lugn sista stund med sin katt.
 
Om din katt är livförsäkrad måste veterinären skriva ett intyg till försäkringsbolaget om orsaken till avlivningen. Då är det oftast nödvändigt att ta upp en sjukhistoria och att göra en klinisk undersökning. Om du är osäker om försäkringen kommer att gälla, gör alltid klart med försäkringsbolaget i förväg, så undviks tråkiga diskussioner i efterhand!
 
Avlivning katt Strömsholm
Alla vill inte vara med vid den sista stunden och då går det bra att lämna det till oss. Du väljer själv.
 
Avlivningen sker genom en injektion av en överdos av sömnmedel. Det kan ske på två olika sätt. Antingen läggs en kanyl in i ett blodkärl, oftast på ett framben, och injektionen sker direkt i blodet. Katten somnar in mycket snabbt. Vissa katter tycker inte om att bli fasthållna, och då kan sömnmedlet i stället injiceras i buken. Ibland somnar katten direkt, ibland tar det 15-20 minuter. I båda fallen somnar katten in helt lugnt, precis som när man söver inför en operation, men eftersom man ger en överdos stannar hjärtat och andningen upphör. Det går helt utan smärta eller ångest för katten.
 
Du får gärna stanna kvar i rummet tillsammans med din katt en stund.
 
Vad händer med katten sedan?
Om du som djurägare inte väljer att ta hem katten för begravning kremerar vi den. Specialistdjursjukhuset har en egen kremeringsanläggning. Askan förs till en djurbegravningsplats inom regionen där den grävs ner.
 
Om du vill ha tillbaka askan efter din katt begär du separat kremering. Katten kremeras då enskilt, och askan läggs i en urna. Vi sänder ett brev när askan är klar för avhämtning Du kan själv hämta urnan eller få den skickad.
 
Vad som är tillåtet gällande begravning av djur varierar mellan olika län och kommuner. Vill du begrava ditt djur hemma måste du själv kolla vad som gäller i din kommun.
 
Säg till om vi kan göra något för att underlätta för dig! 
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved