Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen
254 66 Helsingborg

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Lördag - söndag: 11.00 - 15.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 042 - 16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 

Ibland behöver man lite hjälp på traven

 
 

Med fokus på kunskap


Hästsjukhuset i Helsingborg är Sveriges äldsta vårdinstans för hästar. Sedan starten för över 50 år sedan har vi haft ett mycket gott namn i både svenska och internationella kretsar. Genom att noga följa och tillämpa nya rön inom veterinärmedicinen har vi under åren bibehållitvår spetskompetens inom hästens sjukdomar.
 
I och med vår uppdelning av verksamheten i poliklinik, medicin och kirurgi har vi all den kunskap som behövs för att ställa rätt diagnos och ge rätt behandling.

Vi har ett nära samarbete med Specialistdjursjukhuset som har sina lokaler intill våra.
 
VID AKUTA FALL
RING 042 - 168000
 
 
 

NYHET! svenska veterinärkongressen


Vi kan stolt meddela att fyra av våra veterinärer nyligen presenterat forskningsprojekt på den svenska Veterinärkongressen i Uppsala!

Linda Wright presenterade tre projekt där det första handlade om CT diagnostik av traumatiska skador i halskotpelaren hos häst, det andra om prognos efter operation av urinblåseruptur på nyfödda föl och det tredje om ledinfektion på föl. Celina Lindgren presenterade sitt projekt om CT/kontrast CT undersökning av halskotpelaren hos häst. Sofia Thelin presenterade sitt projekt om komplikationer vid sövning av hästar och Anna Bohlin om ledinfektion efter ledbehandling hos hästar som inte fått antibiotika. Duktiga tjejer!


Hos oss på Specialisthästsjukhuset i Helsingborg diagnosticerar och behandlar vi inte bara sjuka hästar utan bedriver även forskning för att främja hästsjukvården i ett långsiktigt perspektiv. Vi tackar alla sponsorer som gör dessa projekt möjliga.
 

 

KOLIKFORSKNING

 
Just nu deltar vi i två stora forskningsstudier om kolik som pågår vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). 
 
Syftet är att hitta riskfaktorer för kolik och specifikt kommer man att titta på utfodring, skötsel, avmaskning och parasitbörda. I studierna jämförs dessa rutiner för hästar som har kolik och kontrollhästar som inte har kolik.
 
Fallen samlas från Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och universitetsdjursjukhuset i Uppsala.
 
Därför kommer alla hästar som kommer till oss med kolik och endel hästar som kommer till polikliniken tillfrågas om de kan tänka sig att delta i studien genom att lämna träckprov och att ägaren fyller i ett frågeformulär angående hästens rutiner. Här kan du läsa mer om studien.
 
Tusen tack för Er medverkan och bidrag till friskare hästar i Sverige!
 
 

Nu erbjuder vi undersökningar med sk "overground endoskop"!


Prestationsnedsättning och missljud vid arbete till följd av nedsatt funktion i de övre luftvägarna eller svalget kan drabba alla typer av hästar och ponnyer och vara mycket besvärande hos hästar som ska prestera.
 

Beroende på diagnos kan man vid "vanlig" endoskopi som utförs i vila i vissa fall hitta orsaken till problemet. De senaste årens forskning har dock visat att många luftvägsproblem bara uppstår under arbete när hästens andning ökar, och därför inte kan upptäckas i vila. Samtidigt har inte alltid fynd eller avvikelser som ses vid endoskopi i vila betydelse för hästens problem i arbete.
 

Vi har därför investerat i ett så kallat "overground endoskop" som gör att vi kan undersöka hästens luftvägar under arbete. 

Undersökningen utförs medan hästen rids / tränas / körs under de förhållanden där symptomen oftast upplevs. Hästen kan undersökas tex vid ridning i ridhus eller vid galopp- eller travbana. 
 

Veterinären ser endoskopin live på skärmen under arbetet men hela undersökningen spelas också in för senare granskning och noggrann analys av specifika detaljer i slowmotion. På det här sättet säkrar vi att rätt diagnos ställs och att vi kan ge rekommendationer för bäst behandling och prognos.


För ytterligare frågor avseende undersökning och behandling av hästar med prästationsproblem eller bokning av arbetsendoskopi vänligen kontakta Chefsveterinär Casper Lindegaard eller klinikveterinär Linda Wright.

Telefon till receptionen är 042-168000.
 

 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved