Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen
254 66 Helsingborg

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Lördag - söndag: 11.00 - 15.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 042 - 16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 

Ibland behöver man lite hjälp på traven

 

Med fokus på kunskap


Hästsjukhuset i Helsingborg är Sveriges äldsta vårdinstans för hästar. Sedan starten för över 50 år sedan har vi haft ett mycket gott namn i både svenska och internationella kretsar. Genom att noga följa och tillämpa nya rön inom veterinärmedicinen har vi under åren bibehållitvår spetskompetens inom hästens sjukdomar.
 
I och med vår uppdelning av verksamheten i poliklinik, medicin och kirurgi har vi all den kunskap som behövs för att ställa rätt diagnos och ge rätt behandling.

Vi har ett nära samarbete med Specialistdjursjukhuset som har sina lokaler intill våra.
 
VID AKUTA FALL
RING 042 - 168000
 
 
 

OBS! BERGARONDELLEN AVSTÄNGD


Avfarten från motorvägen till oss på Berga är avstängd idag 30/5 och imorgon 31/5. Om ni kommer norrgående på E6/E4 välj avfarten innan den ordinarie, vid Biltema, och följ skyltning för alternativ väg. Det blir köbildning emellanåt så var ute i god tid. 

Välkomna!
 

 

NYHET! Välkomna till vår filial på vattle gård! 


Vi utför munhåleundersökningar och behandlingar på Vattle Gård utanför Vellinge varannan tisdag med start 17/5 2016


Tidbokning sker via receptionen i Helsingborg, 042-16 80 00, vardagar 8.00-16.30, helger 11.00- 15.00 Vägbeskrivning: http://www.vattle.se

 

Introduktionspris: 1300 kr inkl. moms Gäller maj & juni 2016

I detta ingår:
• Munundersökning och enklare åtgärd
• Åtgärdsplan

• Sedering

Leg vet Eva Andersson-Sharon är vidareutbildad inom hästtandvård på SLU, diplomerad kiropraktor på häst genom IAVC (International Academy of Veterinary Chiropractic) och är under utbildning i ISELP (The International Society of Equine Locomotor Pathology). Hennes specialintressen är ortopedi och tandsjukdomar.
 

Välkomna! 
 

 

NYHET! VÄNTAR DU PÅ FÖL?


Nu erbjuder vi en ”Hälsokontroll till nyförlösta ston och nyfödda föl”.

Vi kan komma ut till ditt stall och göra en hälsokontroll på ditt sto och föl då fölet är ungefär 12-24 timmar gammalt. Vi ger råd och rekommendationer om vidare omhändertagande av ditt sto och föl och kontrollerar även med ett blodprov att fölet har fått i sig tillräckligt av den livsviktiga råmjölken. Om fölet inte får i sig tillräckligt med råmjölk blir det mycket känsligt för infektioner som till exempel livshotande fölsjuka.

Undersökningen rekommenderas speciellt i samband med högriskfölningar; det vill säga om ditt sto är äldre, har läckt råmjölk, tidigare har haft problem vid fölning eller är oerfaret men även efter helt normala fölningar.

Vad vi erbjuder:

- Full klinisk undersökning av fölet, inkl undersökning av hjärta, lungor, mage/tarm, navel och leder
- Blodprov för antikroppsnivå (mått på råmjölksintag)
- Bedömning av benställning på fölet, eventuella åtgärder diskuteras
- Råd och rekommendationer kring avmaskning och vaccinationer
- Full klinisk undersökning av stoet
- Utkörningsavgift (5mils radie från Helsingborg)

Pris: 3500 kr inkl moms
Ring så fort fölet är fött (helst mellan kl 07.00-22.00) på 042-16 80 00 för tidsbokning.
 

 

KOLIKFORSKNING

 
Just nu deltar vi i två stora forskningsstudier om kolik som pågår vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). 
 
Syftet är att hitta riskfaktorer för kolik och specifikt kommer man att titta på utfodring, skötsel, avmaskning och parasitbörda. I studierna jämförs dessa rutiner för hästar som har kolik och kontrollhästar som inte har kolik.
 
Fallen samlas från Specialisthästsjukhuset i Helsingborg och universitetsdjursjukhuset i Uppsala.
 
Därför kommer alla hästar som kommer till oss med kolik och endel hästar som kommer till polikliniken tillfrågas om de kan tänka sig att delta i studien genom att lämna träckprov och att ägaren fyller i ett frågeformulär angående hästens rutiner. Här kan du läsa mer om studien.
 
Tusen tack för Er medverkan och bidrag till friskare hästar i Sverige!
 
 

Nu erbjuder vi undersökningar med sk "overground endoskop"!


Prestationsnedsättning och missljud vid arbete till följd av nedsatt funktion i de övre luftvägarna eller svalget kan drabba alla typer av hästar och ponnyer och vara mycket besvärande hos hästar som ska prestera.
 

Beroende på diagnos kan man vid "vanlig" endoskopi som utförs i vila i vissa fall hitta orsaken till problemet. De senaste årens forskning har dock visat att många luftvägsproblem bara uppstår under arbete när hästens andning ökar, och därför inte kan upptäckas i vila. Samtidigt har inte alltid fynd eller avvikelser som ses vid endoskopi i vila betydelse för hästens problem i arbete.
 

Vi har därför investerat i ett så kallat "overground endoskop" som gör att vi kan undersöka hästens luftvägar under arbete. 

Undersökningen utförs medan hästen rids / tränas / körs under de förhållanden där symptomen oftast upplevs. Hästen kan undersökas tex vid ridning i ridhus eller vid galopp- eller travbana. 
 

Veterinären ser endoskopin live på skärmen under arbetet men hela undersökningen spelas också in för senare granskning och noggrann analys av specifika detaljer i slowmotion. På det här sättet säkrar vi att rätt diagnos ställs och att vi kan ge rekommendationer för bäst behandling och prognos.


För ytterligare frågor avseende undersökning och behandling av hästar med prästationsproblem eller bokning av arbetsendoskopi vänligen kontakta Chefsveterinär Casper Lindegaard eller klinikveterinär Linda Wright.

Telefon till receptionen är 042-168000.
 

 
 
 
 

Om Evidensia

Evidensia är Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi erbjuder fler specialister och mer avancerad utrustning än andra. Vi bedriver också mer utbildning och klinisk forskning än andra. Hos oss får viktiga familjemedlemmar veterinärmedicinsk service i världsklass. Tillsammans erbjuder vi ett unikt samarbete kring varje djur.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 160 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved