Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen
254 66 Helsingborg

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Lördag - söndag: 11.00 - 15.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 042 - 16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Fysioterapi

 
Helsingborg har alltid haft en ledande position inom kirurgin men på senare år har vi även fått mycket stor uppmärksamhet för vårt samarbete mellan veterinärer och fysioterapeuter. Våra fysioterapeuter Lars Jeppsson och Jessica Larnö undersöker och behandlar i första hand muskulära störningar som kan ge symptom i rörelseapparaten.
 
Vid besök på polikliniken inleder veterinären med en utförlig undersökning av din häst. Därefter kan veterinären I vissa fall, rekommendera en fortsatt undersökning av en av våra fysioterapeuter.
 
Fysioterapeutisk behandling
I vårt Diagnostiska Center finns en fysioterapeutisk avdelning där din häst behandlas/undersöks i lugn och ro. Behandlingen kan bestå av kiropraktik, massage, akupressur, elektroterapi, stretching, individuellt uppträningsschema, genomgång av rekommenderade stretching- och massagebehandlingar samt skoinstruktioner. Aktiv eftervård är en stor del av vår behandling och vi tillskriver mycket av vårt resultat till våra hängivna och ambitiösa hästägare.
 
Friskvård
Din häst behöver inte vara sjuk för att komma till oss. Du är välkommen att boka en tid för fysioterapeutisk genomgång av din tävlingshäst i förebyggande syfte.  Tiden bokar du i vår växel eller  reception. Vi erbjuder även massagebehandling och träningsrekommendationer som en del i vårt friskvårdskoncept.
 
Sadelutprovning
Vi kan nu erbjuda våra hästägare hjälp med sadelutprovning genom samarbete med Anna Åsälv, Horsefarm, diplomerad sadelprovare, som regelbundet kommer till Djursjukhuset. Oavsett om din häst har muskulära problem eller ryggsmärtor, som kan förklaras med dåligt tillpassad sadel, eller behöver hjälp att passa ut en ny sadel så är ni välkomna att boka tid hos oss. Anna gör en bedömning av  befintliga sadlar med efterföljande sadelutprovning vid behov. Sadelprovningen sker i vårt nya ridhus tillsammans med fysioterapeut och/eller veterinär. Du ska vara ridklädd och ta med sadlar och träns när du kommer.
 
Tid bokas via växeln eller i receptionen 042 – 16 80 00
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved