Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen
254 66 Helsingborg

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Lördag - söndag: 11.00 - 15.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 042 - 16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Hovslageri

 
Beslag för alla behov
Vi erbjuder det senaste i form av material och teknik för att på bästa sätt möta ditt och din hästs behov. Vi har stort utbyte med hovslagare i regionen och satsar mycket på förkovring och vidareutbildning. Vår största tillgång är personalen med sin samlade erfarenhet och höga kompetens. För mer information om våra hovslagare, gå vidare till hovslagare.
 
Det huvudsakliga arbetet i smedjan utgörs av rena hovskador som t.ex. hovbölder, spiktramp, hornsprickor samt eftervård av dessa. Tillverkning av sjukbeslag i samband med olika lidande, fång eller dylikt, och/eller kirurgiska ingrepp. Fysioterapeutisk skoning eller balansering i samband med hältor eller andra rörelserelaterade problem utgör också en stor del av verksamheten.
 
Vårt samarbete med fysioterapeut, hovslagare, veterinär och beridare är unikt i Sverige. Möjligheten till direkt kommunikation mellan veterinär, fysioterapeut, hovslagare, sadelprovare och beridarutbildade djursjukvårdare samt ryttaren själv, ger möjlighet till snabba och väl underbyggda åtgärder.
 
Under vår och sommar passerar många föl avdelningen. Specialisthästsjukhusets hovslagare har alla gått vidareutbildning avseende korrigering av felaktig benställning och uppdaterar ständigt material och utrustning och arbetar tillsammans med veterinär enligt de senaste rönen.
 
Vi utför även ”normalskoning”, tappskoservice och liknande. Sedan våren 2013 erbjuder vårt hovslageri ambulerande verksamhet, där våra hovslagare kommer hem till ditt stall och skor din häst.

Välkommen att boka tid till vår smedja eller ambulerande hovslageriverksamhet genom receptionen på 042-16 80 00.
 
Från och med 1 januari 2015 innebär föreskrifterna skillnader i behörigheter för personer som arbetar som hovslagare. Efter det får bara godkända hovslagare behandla hästar som fått lokalbedövning eller hästar som är sövda.

Hovslagaren måste också (liksom tidigare) vara godkänd för att utföra operativa ingrepp. Icke godkända hovslagare kan då alltså inte arbeta på hästar under lokal eller allmän bedövning eller utföra operativa ingrepp.

Det regleras i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS 2013:41) om operativa ingrepp samt skyldigheter för djurhållare och för personal inom djurens hälso- och sjukvård. Brådskande åtgärder för att lindra lidande eller rädda liv på hästar kan medföra undantag.

 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved