Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen
254 66 Helsingborg

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Lördag - söndag: 11.00 - 15.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 042 - 16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Laboratorium

 
Laboratoriet på Specialistdjursjukhuset Helsingborg är ett av Sveriges största veterinärmedicinska laboratorier. Här arbetar tre utbildade och kunniga biomedicinska analytiker, som med hjälp av avancerad teknisk utrustning kan säkerställa högsta möjliga kvalité på provsvaren.
 
Hit kommer prover från både Stordjur- och Smådjurskliniken och vi tar även emot prover från kliniker runt om i Sverige och Danmark. Ca 65 000 prover analyseras varje år på vårt laboratorium.
 
Vi gör många olika analyser av bland annat blodprov, urinprov och avföringsprov från många olika djurslag. Även bakteriologiska undersökningar med resistensbestämning är en stor och viktig del av vår verksamhet. Detta är av stor vikt idag när bakteriers resistens mot antibiotika är ett ökande globalt 
bekymmer.
 
Vi utför även många cytologiska undersökningar, där olika vätskor och biologiskt material undersöks. Prover tas från t.ex. tumörer, öron, kroppsvätskor och hud.

Vårt laboratorium kan även stoltsera med att kunna analysera hormoner. Djursjukhuset har specialistkunskap inom reproduktion och nu kan vi erbjuda analys av bland annat progesteron, vilket är mycket viktigt för uppfödare att få analyserat snabbt så att optimal tidpunkt för parning/insemination kan prickas in. Vi erbjuder också PRP (Platelet-Rich Plasma), trombocytrik plasma som kan hjälpa
bland annat hästars läkning av vävnader i benen.
 

 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved