Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen
254 66 Helsingborg

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Lördag - söndag: 11.00 - 15.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 042 - 16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Vårdavdelning

 
Om Din häst behöver stanna kvar för behandling eller vidare utredning blir den inskriven på vårdavdelningen.

 

På vårdavdelningen har vi plats för c:a 70 inneliggande patienter. Boxarna är fördelade i åtta separata stall vilket ger patienterna lugn och ro, samtidigt som det ger möjlighet att separera patientgrupper för att hindra smittspridning.  Vi har ett stall som bara används till ston med nyfödda föl. Här finns ett behandlingsutrymme där ston med föl undersöks och behandlas utan kontakt med övriga patienter. Det finns ett stall med 7 ”uteboxar” som används till sto med större föl, kallblod, eller hästar med allergiska luftvägsproblem. Vidare har vi fyra separata stall med 9-11 vanliga boxar. Vi separerar här patienterna beroende på vilken typ av sjukdom de har. Notera att hästar som kommer in till polikliniken för tidsbokade undersökningar dagtid ställs i ett dagstall som är helt avskilt från vårdavdelningen. Centralt på vårdavdelningen finns ett stort behandlingsrum där majoriteten av våra undersökningar och behandlingar utförs. I direkt anslutning till behandlingsrummet ligger intensivvårdsstallet med tre madrasserade boxar för intensivvård av vuxna hästar. Det sista stallet är isoleringsstallet som är helt separerat från övriga vårdavdelningen. Här finns sex isoleringsboxar med separata ingångar utifrån.

Hästarna står i boxar med spån och halm. De får rutinmässigt hö fyra gånger dagligen och kraftfoder en gång. Utfodringen anpassas givetvis beroende på vilken sjukdom hästen har och ifall speciella önskemål finns. Vatten ges via vattenkopp och ibland via hink. Hästarna ryktas och får hovarna kratsade dagligen. Om sjukdomen tillåter skrittmotioneras de flesta hästar två gånger dagligen.

På vårdavdelningen har vi högutbildade veterinärer med specifikt intresse för medicinska och kirurgiska sjukdomar. Vi har erfarna legitimerade djursjukskötare, rutinerad stallchef och pålitliga djurvårdare som alla månar om hästarnas bästa.  Under fölsäsongen har vi ett speciellt team som tar hand om ston med föl.

På morgonen går veterinärerna rond. Boxarna mockas och hästarna får foder, mediciner, och planerad provtagning utförs. Därefter utförs majoriteten av dagens behandlingar och undersökningar. Vårdveterinärerna ringer upp djurägare till inneliggande hästar enligt överenskommelse under eftermiddagen. Vi har besökstid kl 14-15 måndag till söndag. Det är viktigt att besökstiderna respekteras för att besöket ska bli trevligt och inte kollidera med de stunder när vi arbetar som mest intensivt med patienterna. Besökstiderna ger hästarna lugn och ro övrig tid, minskar risken för smittspridning, och är nödvändig för patientsäkerheten.
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved