Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen
254 66 Helsingborg

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Lördag - söndag: 11.00 - 15.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 042 - 16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

CT

 


Säkrare diagnostik med världsunik CT


Våren 2012 tog vi ett stort steg inom bilddiagnostik genom att införskaffa en CT-scanner (datortomografi) för hästar. Scannern är världsunik genom att vara en av de största av sitt slag för häst i världen. Detta betyder att vi nu har helt unika möjligheter till diagnostik, bedömning och riktad behandling av en hel rad olika sjukdomar hos hästar. CT-scannern är enkelt uttryckt en ultrasnabb 3D-röntgenapparat.

Vi scannar över 200 hästar per år och de flesta hästar är remitterade från andra djursjukhus, kliniker och privatpraktiserande veterinärer. För mer information angående remisser gå vidare till remisser.

CT-scannern kan användas både för undersökning både på stående och sövd häst. Anläggningens konstruktion i kombination med scannerns diameter gör att vi snabbt och säkert kan ställa diagnoser som hittills varit svåra eller osäkra.

CT på stående häst
På stående häst scannas hästens huvud. Den komplicerade anatomin i skallen är mycket svårbedömd med vanlig röntgenteknik och därför är CT-scannern bland annat mycket användbar vid någon av följande problem:

-        Tand- och bihåleproblem
-        ”Head-shaking”
-        Käkledsproblem
-        Misstanke om tumör i huvudet

CT på sövd häst
På sövd häst kan vi undersöka halsen och allt från hov till bakknä. Här upptäcks skador i såväl mjukdelar som skelett och ledbrosk. Vi är ensamma i världen om att kunna undersöka hela halskotpelaren, även på stora halvblodhästar. Denna undersökning av exempelvis ”wobblerhästar” eller problem med facettleder. Vidare är vi det enda hästsjukhuset i Norden som utför 3D-bilddiagnostik på bakknän. Här kan vi diagnosticera komplicerade mjukdelsskador i korsband och menisker, såväl som broskdefekter och skelettskador. Hästar med följande problem kan undersökas genom CT på sövd häst:

-        Facettledsproblem i halskotpelaren (ridbarhetsproblem)
-        Neurologiska problem från halskotpelaren
-        Alla typer av hälta (exempelvis låga hältor/strålbenssyndrom/skador på djupa böjsenan/hälta från bakknän)

De överlägsna bilderna från CT-scannern går många diagnostiska operationer onödiga. Där operation är nödvändigt, ger de verklighetstrogna 3D-rekonstruktionerna av hästens inre ett ovärderligt verktyg inför planeringen av riktade avancerade kirurgiska ingrepp.


 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved