Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen
254 66 Helsingborg

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Lördag - söndag: 11.00 - 15.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 042 - 16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Hästpass

 
Hästpass
Alla hästar ska ha hästpass och hästpasset ska finnas tillgängligt hos hästen. Detta ansvar ligger på hästhållaren. Hästhållaren skall ha ansökt om hästpass senast den 31 december hästens födelseår eller senast då hästen är 6 månader gammal om den är född den 1 juli eller senare.

Passet följer hästen – viktigt vid behandlingar
Hästhållaren ska alltid, utan dröjsmål, kunna visa upp hästpasset tillsammans med hästen oavsett om hästen rids, tävlas, transporteras, står uppstallad eller går på bete. Hästhållaren är den som för tillfället har ansvaret för hästen. Flera personer kan vara hästhållare för samma häst vid olika tillfällen.

Om hästpasset är tillgängligt har veterinären möjlighet att behandla med fler läkemedel än vad som är tillåtet annars. Hästhållaren ska kunna visa upp passet i samband med veterinärbehandlingar m.m.

Varför ska hästen ha ett pass?
Hästen ska ha ett pass för att säkerställa hästens identitet, till exempel vid handel med hästar. Passet ska säkerställa att läkemedel inte hamnar i våra livsmedel, samt vara ett hjälpmedel för att begränsa spridningen av smittsamma sjukdomar.

Vad behöver skrivas i passet?
Hästen får behandlas med preparat som innebär livslång karens under förutsättning att hästen är borttagen från livsmedelskedjan. Veterinären ska kontrollera att det framgår av passet att hästen är borttagen från livsmedelskedjan. Det bör även noteras i journalen.
All behandling med preparat från den så kallade 6-månaders-listan ska antecknas i hästpasset på avsedd plats. Om kontroll av passet visar att hästen redan är borttagen från livsmedelskedjan behöver ingen anteckning göras i passet. Det bör däremot noteras i journalen att kontrollen gjorts.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved