Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg

Bergavägen
254 66 Helsingborg

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Lördag - söndag: 11.00 - 15.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 042 - 16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Tandvård

 

Hästens mun och tänder bör minst en gång årligen undersökas av en veterinär med inriktning på hästtandvård. Detta för att förebygga skador i munhåla, men också för att underhålla vid tex ett bettfel vilket är mycket vanligt hos hästar.
 
Symptom på att hästen har ett problem i munnen och smärta därifrån är dålig aptit, tuggar långsamt, spottar ut tuggat foder, dålig lukt från mun eller näsborrar, svullnader på huvudet, näsflöde, spänd vid ridning och drar sig undan bettet (gapar, slår med huvudet eller går bakom hand).
 
Vanliga problem som kan uppstå är exempelvis skador till följd av felaktigt anpassad/använd utrustning (bett, nosgrimma), hakar och förvuxna tänder, glest sittande eller lösa tänder och foderinpackningar. Följderna blir att hästen magrar, får problem med kolik eller diarré, bihåleinflammation eller visar tecken på ridbarhetsproblem.
 
För att minimera risken för skador i munnen från utrustning är det viktigt att dagligen variera utrustning (träns, nosgrimma och bett).
 

VAD VI KAN ERBJUDA

 
Vi har veterinärer som är vidareutbildade inom hästtandvård. För mer information om hästtandvårdsutbildningen för veterinärer, klicka här.
 
Vi undersöker Din häst antingen inne på Specialisthästasjukhuset i Helsingborg/Hästkliniken Flyinge eller hemma hos dig med vår ambulatoriska verksamhet.
 
Så här undersöks Din häst:
1.       Vi tittar på hela hästen för att bedöma foder-/näringsintag och eventuella andra sjukdomstillstånd.
2.       Vi tittar närmre på huvudets yttre och känner igenom huvudets utsida efter tecken på sjukdom från tänder/munhåla.
3.       Hästen får sedering och vid behov lokalbedövning. Vi ser till att miljön runt omkring blir lugn och tyst.
4.       Hästens huvud får nu vila på ett huvudstöd och hästen får en munstege. Munnen öppnas.
5.       Munnen spolas ur och rengörs på foderrester.
6.       Hela munhålan inkl. slemhinnor, tandkött och tänder undersöks.
7.       Eventuella åtgärder utförs. Detta kan vara slipning av hakar, tandkorrigering, rensning av foderinpackningar eller                   borttagning av vargtänder.
8.       Vid behov görs utökad diagnostik. Detta kan vara endoskopi (kameraundersökning), röntgen eller CT                                     (datortomografi).
9.       Djurägaren får rådgivning avseende utrustning och betsling.
 
Välkommen att boka tid på 042 -16 80 00!


Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved