Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 452 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Seminstation

 
Seminstation

Nu öppnar vi seminstation. På anläggningen nära Specialisthästsjukhuset erbjuder vi nu inseminering med transporterad samt fryst semin. Vid fryst semin, FAI, använder vi oss av djupinseminering.

Ta Ditt sto till en trygg miljö med stora ljusa boxar och separata hagar för sto samt sto med föl vid sidan.
Erfarna och engagerade veterinärer finns på plats varje dag och tack vare närheten till Specialisthästsjukhuset Strömsholm har vi tillgång till specialisthästsjukvård dygnet runt.

Stoets hälsa är av vikt för att lyckas med inseminering. Se till att Ditt sto är friskt och i normalhull. Ett sto i gott allmäntillstånd har lättare att bli dräktig.
Ston brukar börja visa brunst i början av våren och en brunstcykel varar i snitt ca 20-21 dagar. Ljus och värme påverkar stoet och brunsterna brukar bli tydligare under senvåren /försommaren. Ett sto som fölat brukar visa brunst redan en vecka efter fölning.
Vi rekommenderar att man åker till seminstationen några dagar innan nästa brunst beräknas börja för att hinna undersöka stoet och kunna planera bästa inseminationstillfälle.

För oss är det viktigt att veta när Ditt sto är avmaskat och vaccinerat mot hästinfluensa och stelkramp. Är Du osäker på Ditt stos status, hör gärna Dig så hjälper vi dig med råd.

Hur går det till hos oss:
Vid ankomst undersöks stoet för att se att hon är frisk och en gynekologisk undersökning genomförs. Det är viktigt att Du upplyser oss om stoet visat några tecken på sjukdom eller om hon haft problem med dräktigheter tidigare.  Under vistelsen undersöks stoet därefter regelbundet gynekologiskt  för att bestämma bästa tidpunkt för seminering. Det är allt från varannan dag till varannan timme beroende på om det är transporterad eller fryst semin.

Efter seminering rekommenderar vi en ny undersökning efter ca 16 dygn för att se om stoet är dräktigt. Stoet får gärna stå kvar hos oss under den tiden då det kan vara minst stressigt för stoet men det går självklart även att köra emellan. Om lyckan är framme och stoet är dräktigt rekommenderar vi nästa undersökning efter cirka 30 dygn. Skulle stoet däremot inte vara dräktig får man börja om.

Vill Du veta mer ?

Kontakta oss på 0220-45200


Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved