Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 452 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Specialistmottagning Medicin

 

 

Till oss kan Du komma om Du behöver hjälp med medicinska utredningar. Vår specialist Inge Durie, europeisk specialist i internmedicin på häst hjälper Dig med problem såsom avmagringsutredningar, ämnesomsättningssjukdomar, prestationsnedsättningar och hästar med hjärtproblem för att nämna några åkommor. Har Din häst problem av medicinsk art, kontakta oss på 0220-45200 så kan vi boka in ett besök. Många gånger räcker det med ett dagsbesök, dvs Du är här med hästen under en dag men ibland kan hästen behöva vara kvar för fortsatta undersökningar.Vill Du veta mer om hur vi undersöker och behandlar vissa sjukdomar, klicka på våra tjänster och medicin så finns där ett axplock att läsa om.

De patienter som behöver stanna kvar på hästsjukhuset för fortsatt utredning, behandling eller intensivvård skrivs in på stationärvårdsavdelningen.
 
Våra veterinärer som är specialiserade inom olika områden som internmedicin, kirurgi och ögonsjukdomar tillsammans med modern medicinsk teknik och ett stort medicinskt laboratorium har ambitionen att ge Din häst den bästa vården på ett kostnadseffektivt sett. Sammanlagt ca 1100 patienter vårdas under året på avdelningen och med bättre metoder har vi under senare år lyckats minska vårdtiden med 20% per patient.
 
 
När Du lämnar kvar Din häst hos oss, vill vi gärna att Du lämnar viktig information om Din häst för att vi skall kunna sköta den på bästa sätt. Det kan gälla utfodring, rutiner vid hantering etc. Hästarna står i boxar strödda med halm, spån eller papper, beroende på vad hästen är van vid och vad den skall behandlas för. Hö ges tre gånger per dag (oftare vid behov, exempelvis till kolikhästar under tillfrisknande), kraftfoder ges två gånger per dag. Vatten ges via vattenkopp eller hink. Till de hästar som får vistas ute har vi tillgång till 6 st paddockar.
 
Rutinerna på avdelningen är som följer: Morgonen börjar med fodring, tempning och mockning. Vid veterinärronden mellan kl. 8-8.30 utvärderas varje häst och dagens strategi för vidare undersökning och behandling läggs upp. Efter ronden sker medicinering, och dagens undersökningar och behandlingar påbörjas. Erfarna djursjukvårdare finns på plats dygnet runt.
 
När det är dags för Din häst att åka hem hjälper vi Dig med direktreglering med Ditt försäkringsbolag om Du så önskar.  Eftervården är viktig och då Du hämtar din häst får Du prata med en veterinär om hur hästen skall vårdas hemma.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved