Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 452 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Specialistmottagning Oftalmologi

 

 

Hästsjukhuset med våra amerikanskt och europeiskt diplomerade ögonspecialister är remissjukhus för ögonsjukdomar för hela Sverige. Behandlingen av ögonsjukdomar på häst är en specialitet som håller en mycket hög kvalité. Ögat som organ tillåter att med avancerad teknik kunna undersökas i sin helhet och teknik och behandlingsmetoder följer den medicinska utvecklingen på människa och andra djur än häst. Ögat är som få andra organ beroende av beroende av rätt behandling för att nå framgång och skillnaden mot framgång kan bli katastrof.
 
 Du når Specialistdjursjukhuset på telefon 0220 - 452 00 eller via
epost på stordjur@stromsholmdjursjukvard.se
 
Här nedan kan du läsa mer om:
* Hur ser du att hästen har ett ögonproblem.
* När skall du reagera och skaffa hjälp.
 
Hästar drabbas av skador på ögonen av olika orsaker. Det kan vara yttre traumatiska skador, som ett slag eller skärsår, men de kan också vara orsakade inuti ögat utan yttre påverkan.
 
För att kunna bedöma om din häst har problem med ögonen är det bra att lära sig hur den ser ut när den är frisk och att alltid jämföra de bägge ögonen. Titta på hästen rakt framifrån och kolla symmetri, storlek och position av ögonen och omgivande vävnader. Bägge ögonen ska normalt vara likadana. Hornhinnan, som sitter ytterst på ögat, ska vara klar och genomskinlig. Innanför hornhinnan ligger den oftast bruna irisen eller regnbågshinnan. I mitten på iris sitter pupillen och bakom den ligger linsen.
 
Om din häst har ont i ögat kniper den oftast och har eventuellt ett ökat tårflöde. Den första indikationen på att hästen har ont i ögat, innan den kniper med hela ögonlocket, är att den fäller ned ögonfransarna. Det ser man lätt om man tittar på hästen rakt framifrån och jämför ögonen. Titta på bilderna till höger! Smärta i ögat beror oftast på ett sår på hornhinnan eller en inflammation inuti ögat och bör undersökas av veterinär.
Enkla hornhinnesår ska visa förbättring redan inom några dagar och läka inom 1 - 2 veckor.
Om inte såret läker som det ska måste det snabbt utredas vidare av ögonspecialist eftersom ögat annars i värsta fall kan gå förlorat.
 
Hornhinnan undersöks bäst om du släcker ned i stallet och har en liten ficklampa eller pennlampa. Lyft det övre ögonlocket (hästen vill gärna knipa när du lyser på ögat) och lys på ögat från olika vinklar.
Grumlingar på hornhinnan kan vara orsakade av en inflammation eller sår på hornhinnan, eller en inflammation inuti ögat. De bör undersökas av ögonspecialist eftersom behandlingen är väldigt olika beroende på orsak till grumlingen.
 
Din veterinär gör bedömningen om skadan är av enklare art och kan behandlas hemma med ögondroppar och smärtstillande eller om man bör remmitera din häst till Specialistdjursjukhuset Häst

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved