Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialisthästsjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 452 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Specialistmottagning ortopedi

 


Hästsjukhuset har samlat en grupp ortopeder som är utvalda med tanke på kompetens och erfarenhet . I gruppen finns specialistkompetens i hästens sjukdomar, träning och tävlingserfarenhet inom ridning och körning, amerikanskt och europeiskt diplomerade ortopediska kirurger, kompetens inom kiropraktik och osteopati, beridare, sadelutprovare, rehabtränare och ett hovslageri under ledning av hovslagarmäster.
 
Vi har också byggt lokaler med medicinsk teknik som är specialdesignade för diagnostik och behandling av hälta/rörelsestörning hos häst.
 
Du når Strömsholm Specialistdjursjukhuset Häst på telefon 0220- 452 00 eller via epost
på stordjur@stromsholmdjursjukvard.se
 
Din häst blir först undersökt med målet att fastställa var den kan ha ont. Det kan gälla hälta/rörelsestörning i ett eller flera ben, ryggproblem och skador i halskotpelaren. Vi utnyttjar löparbanor, ridbana och ridhus.
Om det krävs kan Du eller någon av våra beridare behöva visa rörelsestörningen uppsutten.
 
Efter att vi lokaliserat rörelsetörningen, vanligen med diagnostiska bedövningar, används oftast bilddiagnostik som digitaliserad röntgen, ultraljud och scintigrafi för att fastställa diagnosen.
 
Vi försöker alltid att, om möjligt, komma till en diagnos vid första besökstillfället och man får räkna med att vägen till diagnos tar några timmar, men kan ta längre tid, speciellt om hästen har ont på flera ställen.
 
Beroende på diagnos kan vi sedan behandla Din häst medicinskt, kirurgiskt, med kiropraktik/osteopati, akupunktur och shockwave. Vi hjälper Dig att utarbeta ett rehabiliteringsprogram för "hela hästen".

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved