Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Avmaskning

 
En hund ska vara avmaskad när du hämtar den hos uppfödaren. Sedan rekommenderas att behandlingen upprepas varannan till var fjärde vecka tills valpen är 3 månader gammal. När hunden är vuxen avmaskar man om smitta konstaterats. Hundar som drabbas av återkommande konstaterade maskinfektioner kan behöva avmaskas regelbundet. För att vara säker på om du behöver använda avmaskningsmedel eller inte så är det bra att gå till apoteket och köpa nåt som heter ”kolla masken”. Då får man reda på om hunden har mask och vad man ska använda för medel. Avmaskar man för ofta i onödan ökar risken att det utvecklas resistens mot maskmedel, vilket vi absolut inte vill.
 
Kattungar bör också avmaskas hos uppfödaren. Därefter behöver de normalt inte avmaskas om de inte uppvisar mask i avföring eller kräkning.  Katter utsätts för ett större smittryck om de är ute och äter mycket råttor och fåglar vilket innebär att en del utekatter behöver avmaskas oftare än andra. Katterna avmaskar man inte i förbyggande syfte.
 
Varken hund eller katt ska rutinmässigt avmaskas om de är dåliga i magen.
 
De flesta avmaskningsmedel är receptfria och köps på apoteket. Förslagsvis används Banminthpasta, mot spolmask, till kattungar och valpar. Droncit, mot bandmask, till vuxna katter. Drontal, mot spolmask och bandmask, till vuxna hundar. Drontal, mot spolmask och bandmask, till vuxna katter.
 
Fullständig information om parasitsjukdomar finns på www.sva.se
www.sva.se/djurhalsa/hund/parasiter-hos-hund »
www.sva.se/djurhalsa/katt/parasiter-hos-katt »
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved