Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Julens faror

Till Evidensias Goda Råd om julens faror »
 
Julmat 
Mag- och tarmproblem är en vanlig åkomma den här tiden på året. Med julen följer många bjudningar med ofta både fet och salt julmat. Man kan lätt bli sugen på att låta husdjuren ta del av festligheterna. Men julens mat passar inte våra djur. De kan lätt drabbas av diarréer och kräkningar, och vill det sig riktigt illa kan de få tillbringa helgen på djurklinik. Den feta maten kan orsaka inflammation i bukspottkörteln med magsmärtor och kräkningar som följd. Tänk också på att inte ge hunden ben från matresterna. Alla ben som hunden kan tugga sönder, eller svälja hela, innebär en risk. Ben kan fastna i tarmen och benbitar eller benrester kan orsaka besvärliga förstoppningar.
 
Choklad
Choklad innehåller kakao, som i sin tur innehåller ämnet teobromin. Teobromin är skadligt för hundar. Mörk choklad har starkare koncentration av teobromin än ljus, och kan orsaka förgiftning redan i små mängder, större mängd kan leda till dödsfall. Om din hund ätit choklad, försök uppskatta hur mycket och vilken sort, kontakta sen veterinär. Symptom på chokladförgiftning är kräkningar, magsmärtor, diarrée, oro, hjärtklappning, kramper och törst. Det är alltså viktigt att förvara chokladen utom räckhåll för hunden!
 
Andra julfaror
Under julen har man saker i hemmet som inte finns där annars. Både hundar och katter är nyfikna och vill inspektera de olika julpynten. Flera av våra julblommor är giftiga, bland annat julstjärnor, amaryllisar och hyacinter, särskilt katter smakar gärna på krukväxterna. Även skålen med nötter är lockande, men nötter som sväljs hela kan orsaka stopp i tarmen. Julgranspynten kan också leda till olyckor, till exempel kan en neddragen julgranskula gå sönder och leda till skärsår i trampdynorna. Uppätet julgransglitter, presentsnöre och presentpapper orsakar mag- och tarmproblem.Tänk också på att inte ha ljus tända utan bevakning. Katter och hundar kan välta ner ljusen och orsaka brand. De kan också bränna sig själva.
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved