Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Magproblem

Till Evidensias Goda Råd om kräkningar & diarré hos hund »
Till Evidensias Goda Råd om kräkningar & diarré hos katt »
Till Evidensias Goda Råd om magproblem hos kanin »
 
Magproblem
Hundar och katter kan liksom vi människor bli dåliga i magen till exempel om de ätit något olämpligt eller drabbats av något virus. Om djuret mår som vanligt bortsett från diarré/kräkningar kan du försöka få den bra med dietkost. Det är viktigt att se till att djuret får i sig vätska!
 
Till hundar rekommenderas att du svälter (varken mat eller vatten) hunden ett dygn innan du börjar med dieten. Detta för att lugna ner magen och tarmen så man får börja på en tom mage. När man sedan börjar med skonkosten är det ytterst viktigt att man ger små portioner och ofta, gärna fördelat på ca 6 mål om dagen för att sedan dra ner på antalet mål och öka på givan om allt går som det ska.
 
Vi säljer skonkost i vår butik. Det finns Eukanuba Intestinal och Hills i/d. Dessa foder är väldigt lättsmälta för magen och man vet att hunden eller katten får i sig vad den behöver. Vi säljer även kostillskott i form av Canicur pro och Fortiflora. Dessa innehåller ”snälla” bakterier för magen som kan hjälpa till att få magen att må bra igen. Det är en fördel att använda dessa tillsammans med skonkosten.
 
Kokt vit fisk och ris är exempel på skonkost som man med kan pröva att ge.
 
Observera att ovanstående gäller vid lindriga magproblem. Om hundens eller kattens allmäntillstånd är påverkat på något sätt, har feber eller om det är blod i avföring/kräkning ska du kontakta oss. Kontakta oss alltid om det är en ung eller gammal hund eller katt som drabbats.
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved