Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Resa med djur

Till Evidensias Goda Råd om att resa med hund »
Till Evidensias Goda Råd om att resa med katt »
 
Det är du som reser med djur som har ansvar för att alla villkor är uppfyllda. Du måste se till att djuret är rätt vaccinerat och avmaskat, att dess EU-pass är uppdaterat, att djuret är korrekt märkt och att du har alla papper som behövs. Om ditt djur inte uppfyller kraven när det kommer till gränsen kan det avvisas, sättas i karantän eller avlivas. Olika regler gäller för olika länder och reglerna ändras ibland.

Du måste ta reda på vilka bestämmelser som gäller för just det land du ska till vid den tidpunkt du ska resa! Utförlig och uppdaterad information finns på Jordbruksverkets hemsida. Du kan också kontakta respektive lands ambassad inför din resa.

Vid införsel av hund och katt till Norge har de norska myndigheterna bestämt att hundar och katter som kommer från Sverige måste avmaskas mot rävens dvärgbandmask. Läs mer om reglena på norska Mattilsynet.

EU-pass
Du som har att EU-pass till ditt djur och vill ha djurets vaccination intygad i detta måste boka en tid till veterinär. Detta är för att det endast är veterinärer som får intyga i pass.

Rekommendationer utanför regelverket

Dvärgbandmask
Till följd av att man upptäckt dvärgbandmask hos räv i Sverige så slopades avmaskningskraven i januari 2012. Jordbruksverket rekommenderar dock att man alltid avmaskar sin hund mot rävens dvärgbandmask vi införsel till Sverige.

Leptospiros
Jordbruksverket kräver inte, men rekommenderar, att hundar är vaccinerade mot leptospiros. Leptospiros finns spritt i Europa och övriga världen, men är ovanligt i Sverige. Om alla vaccinerar sina hundar så undviker vi att sjukdomen förs in i Sverige.

Leichmanios
I Medelhavsländerna och Portugal bör du även skydda hunden mot Leishmanios. Denna sjukdom sprids av en skymnings- och nattaktiv fjärilsmygga. Ofta rekommenderas avlivning av en smittad hund. Leishmanios smittar även människor.

Hjärtmask
Hundar bör även skyddas mot hjärtmask. Masken sprids av myggor och är vanlig i många områden i södra Europa.

Valpsjuka, parvovirus och HCC (smittsam leverinflammation)  är sjukdomar som hundar brukar vara vaccinerade mot. Är din hund oskyddad bör du vaccinera den innan resa. Läs mer på vår sida om vaccinationer »

Fästingar och myggor
Förebyggande fästing- och myggmedel är bra att använda. Halsbandet Scalibor vet har dokumenterad effekt mot fästingar, myggor och fjärilmyggor.

Köp inte en smuggelhund
Hundar som smugglas in i Sverige har ofta behandlats illa och saknar de vaccinationer de ska ha. Det innebär en risk att hundarna för med sig farliga sjukdomar varav en del kan överföras till människor.
Jordbruksverket »

Mattillsynet »

 
Resa hund vaccin, pass.
Resa med katt, vaccin, pass, villkor.
Utomlands hund vaccin mygg sjukdomar.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved