Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Urinproblem hos katt

 
Katten kissar inne
Om din katt börjar kissa inne på olika ställen så ska du ta kontakt med oss på Valla Djursjukhus. Det är viktigt att komma på ett besök så man får undersöka katten så att det inte är sjukdom som ligger till grund för beteendet. Om det är så att katten inte kan kissa eller att det kommer lite urin kan det vara urinsten och det är mycket allvarligt och kan leda till döden om man inte behandlar i tid. Vi ser helst att du tar med ett urinprov vid besöket. Vi har små urinprovsförpackningar i butiken som kan underlätta för att ta urinprovet.
 
Om katten inte är kastrerad och är könsmogen kissar den för att markera sitt revir. Detta beteende försvinner vanligen om du låter kastrera din katt.
 
Katter är även extremt stresskänsliga och kan börja kissa inne på grund av detta. Exempel på saker de kan reagera på är om man flyttar, får en ny familjemedlem eller har flera katter i hemmet. Har man flera katter så ska man ha minst en låda per katt, ej på samma ställe och det är viktigt att man gör rent lådan ofta.
 
Stressade katter kan må bättre med hjälp av feromoner i form av Feliway och Zylkene. Dessa köps receptfritt i vår butik och vi hjälper dig gärna.
 
Det finns även en hemsida som heter kattbeteende.se. Hon jobbar enbart med ”kattproblem” och man kan ringa till henne för råd.
Feliway
Kattbeteende
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved