Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Valla HundRehab

För tidsbokning ring, 013 - 315440

 
 
Rehabilitering har blivit en viktig del av dagens djursjukvård. Den gör att din hund eller katt så fort som möjligt kan återgå till sitt normala liv efter operation eller skada. Det kan också vara ett sätt att behålla livsglädjen hos den äldre hunden som annars kanske lider av stelhet eller smärta. Vi på Valla HundRehab har flera olika metoder att välja på för att det ska passa just ditt djur.
 
Simning passar de flesta och gör att hunden kan träna utan att belasta lederna. Det ger hunden möjlighet att tidigt komma i gång med träning efter en skada eller operation. Här har även den äldre hunden möjlighet att röra sig obehindrat. De flesta hundar tycker dessutom om att simma och får samtidigt utlopp för sin energi. Så länge hunden behöver rehabilitering sker simning med instruktör. Vill man friskvårdsimma erbjuder vi en kurs för att ta "simkörkort". Då kan du sedan köpa klippkort och själv simma din hund på kvällar och helger. Simklippkorten gäller i två år.

Vattenlöpband passar de flesta hundar även de som inte tycker om vatten. Där kan man bygga muskler snabbare och det är svårt för hunden att fuska med sin svaga kroppsdel.

Laserbehandling, med hjälp av laser kan vi minska smärta och inflammation. Det främjar dessutom läkning och har goda resultat vid artros. För hunden eller katten som får behandlingen är det helt smärtfritt. Laser kan också kombineras med träning.
 
Akupunktur är en välkänd metod för smärtlindring hos människor och är mycket effektivt även på hund. Det används på onda ryggar, höfter, artroser med mera.
 
Vibrationsträning är både skonsamt och effektivt. Här kan vi få både avspänning, fettförbränning, cirkulation och muskelstyrka. Att vibrationsträna kan också vara ett alternativ till massage. På vibrationsplattan trivs de flesta djur och det är katternas absoluta favoritträning. Du kan även lära dig att vibrationsträna ditt djur på egen hand, som massage eller styrketräning. Första gången är det alltid personal med.
 
Massage är en behandlingsform som i första hand syftar till att ge ökad blodcirkulation och återhämtning för spänd muskulatur. Vi går gärna igenom hur du på egen hand kan massera ditt djur hemma.
 
Manuella metoder är olika sätt att påverka muskler och leder. Vi utgår från djurets specifika problem och väljer metod utifrån behov. En vanlig känd manuell metod är stretching som är ett bra alternativ vid stram och förkortad muskulatur.
 
Elektroterapi gör att läkningsprocessen påskyndas ytterligare och är samtidigt smärt-lindrande. Vi använder oss av TENS, NMES och intraljud. Oftast sker elektroterapi i kombination med annan behandling.
 
På Valla HundRehab hjälper vi dig även med träningsråd och utprovning av Back On Tracktäcken.

våra Simklippkort gäller i två år

 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved