Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Simkörkort

 
September 2009

Gör som Pernilla Österberg och Sudden, gå en simkurs hos oss på Valla HundRehab. För att en hund ska få ut så mycket som möjligt av sin simträning är det viktigt att man vet hur hunden bör röra sig i bassängen. Därför erbjuder vi alla som vill simma sin hund på egen hand den här kursen.


Under kursen träffar du och din hund en av våra instruktörer vid fem utbildningtillfällen. Vid första tillfället går vi igenom säkerhetsrutiner och om väst och lina behövs går vi igenom hur de används. Hunden får vänja sig vid miljön och prova att simma. Under efterföljande besök blir du som hundägare mer och mer aktiv i simmandet. Du lär dig få hunden i vattnet, att sätta på väst och hantera lina, att bedöma simtekniken, och även att stretcha den. Vid femte och sista kurstillfället utför hundägaren alla moment på egen hand och får sedan ett så kallat "simkörkort". Efter det är du välkommen att träna själv med din hund.
 
Hundklubbar eller kompisgäng kan ta "simkörkort" i grupp. Ni måste vara minst 4 personer och vi träffas vid fem tillfällen.
 
Det finns många fördelar med att komma till oss och simma sin hund regelbundet. I vattnet tränas kondition, styrka, rörlighet, koordination och balans. Simning ger skonsam motion eftersom lederna inte belastas. När hunden simmar har den travliknande rörelser med 20-30 % större rörelseomfång än vid träning på land. Och i vattnet utförs rörelserna långsammare och mjukare. Det här är speciellt bra för äldre hundar. Balansmässigt ger vattnet hunden ett stöd. Vattnets tryck utifrån påverkar också kroppen positivt. Musklerna slappnar av och cirkulationen ökar. De flesta hundar tycker dessutom att det är roligt att simma. I vår bassäng har vi en reglerbar så kallad ”jet-stream” som åstadkommer strömmar i vattnet. Det gör att vi kan anpassa träningen efter hundens kondition.
 
Du som har tagit "simkörkort" och vill simträna hos oss kan köpa simkort till förmånligt pris. Det finns för 10, 25 eller 50 tillfällen. (45 min/gång.)
 
På Valla HundRehab jobbar leg. sjukgymnast Pia Bergquist Larsson.
För mer information och tidsbokning, ring 013-315440.
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved