Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Simkörkort i grupp

 

Att ta simkörkort i grupp på Valla hundrehab är kul!

April 2011

Möt Trubbel, Vessla, Lucaz och Sixten. De går tillsammans med sina mattar, Margareta Löfgren, Anna Fredriksson, Maria Törnvall och Maria Segerholm, en simkurs på Valla HundRehab för att ta simkörkort. Trubbel, Vessla och Sixten är av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriver. Lukas är Pumi. När de kommer idag har de väldigt olika inställning till det här med vatten och simning. Pia Bergqvist Larsson, sjukgymnasten på Valla HundRehab, tar lika väl hand om allihop.
 
 
Trubbel, 5 år, är först i. Han älskar att bada så matte Margareta får bromsa honom lite för att ha ska ta det lugnare i bassängen. Margareta vill ta simkörkortet för att kunna ge Trubbel en allsidig träning och extra motion. På somrarna simmar de ute men Trubbel behöver motionen även vintertid och då är det bra att kunna komma till Valla HundRehab och träna på egen hand.

Efter Trubbel är det Vesslas tur. Hon är 8 månader och väldigt försiktig med vattnet. Hennes matte, Anna, vill att Vessla lär sig att vara i vatten nu så att hon har vanan inne när säsongen börjar. Vessla ska bli jakthund och användas vid till exempel andjakt. Då behöver hon ha god vattenvana och vara vältränad. Simningen ger 
hunden bra möjlighet att bygga upp både den kondition och den muskulatur som behövs för jakten. Pia som håller i kursen och Anna vänjer Vessla vid vattnet lugnt o försiktigt och efter en stund går det bättre med simningen. Nästan alla hundar tycker att det är roligt att simma när de har vant sig och Vesslas matte är säker på att det gäller även hennes hund.

Sen är det Lucaz. Även han är lite försiktig med att kliva i poolen men simmar snart duktigt i selen och flytvästen. Lucaz är 10 år och lite stel i ryggen, därför vill matte börja simträna honom.
 
 Det är en skonsam träning som är mjuk o bra för hela kroppen. Maria vill att Lucaz ska behålla den spänst och smidighet han har kvar nu länge framöver och har förstått att simträning är ett mycket bra sätt för att åstadkomma det.

Sist in är Sixten, 3 år. Han är som Trubbel, älskar att bada! Sixten är pigg o glad och matte säger att han behöver mycket aktivering för att må bra. Maria vill ta simkörkortet för att kunna friskvårdsimma Sixten som komplement till annan träning, för att ge honom motion och stimulans. Även Sixten används vid jakt och behöver vara i god kondition.

Margareta Löfgren och Maria Törnvall känner varandra efter att ha tävlat bruksspår tillsammans. De hade hört talas om de populära simkurserna på Valla HundRehab och blev sugna på att ta simkörkort tillsammans. För att ta simkörkort i grupp ska man vara minst 4 deltagare så Margareta ställde frågan till sina vänner på facebook och fick napp från Anna Fredriksson och Maria Segerholm. Idag är det fjärde gången de ses så nästa gång är det sista gången och dags att ”köra upp” för att få simkörkort och sen kunna träna själv. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När kurstillfället närmar sig slutet har deltaganrna en del frågor till Pia. Bland annat om man kan träna med flytväst och lina även ute. Pia svarar att det är väldigt bra att göra det om man vill göra sommarens badande mer givande. Utan väst o lina blir det mest spring i och ur vattnet och kanske inte så mycket simning. Med väst och lina kan du styra träningen på ett helt annat sätt. På Valla HundRehab hjälper man gärna till med flytvästar och linor till de kursdeltagare som vill. Det är bra att få hjälp med detta av ett proffs så att man skaffar en flytväst med rätt storlek och lagom flytkraft för just sin hund. Pia passar också på att berätta att man kan köpa simkort med 20% rabatt inom en vecka efter att man är färdig med kursen och har tagit sitt simkörkort.

Kursdeltagarna, både hundarna och deras mattar, verkar väldigt nöjda när de lämnar Valla HundRehab. Och de tog det med ro att det var väldigt mycket folk på plats just idag. Tidningen Härliga Hund var där med reporter och fotograf liksom jag som skriver och fotograferar till Valla Djurkliniks hemsida. Dessutom var Viktoria där som går bredvid för att lära sig friskvårdssimma. Och Maria Eklöf som jobbar på rehab sen tidigare. Fullt hus på populära Valla HundRehab alltså.
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved