Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Blodgivning

 
Här på Valla Djursjukhus bedriver vi akut- och jourverksamhet. Det innebär att vi tar emot sjuka djur - även på kvällar och helger. Ibland uppstår situationer då vi behöver ge blod för att kunna rädda liv. Vi har ingen blodbank med fruset blod som man har på humansidan, utan använder oss av färskt blod. Det är vid dessa tillfällen vi behöver Din och Din hunds hjälp.
 
Vad krävs av en blodgivare?
Det finns vissa kriterier Din hund behöver uppfylla för att passa som blodgivare. Han/hon skall:
 
 
  • Vara mellan 1 – 8 år.
  • Väga minst 25 kg.
  • Vara frisk och i god kondition.
  • Vara vaccinerad regelbundet.
  • Ha ett gott lynne och klara av att sitta stilla i ca 15 minuter.
  • Inte ha gett blod de senaste sex månaderna.
 
Hundar som själva har fått blod från en annan hund ska ej användas som blodgivare. Samma sak gäller tikar som har haft valpkull. Viktigt är också att Ni bor relativt nära kliniken. Eftersom det oftast är akuta tillstånd som kräver blod måste våra blodgivare snabbt kunna komma.
 
Hur går det till?
Först tas ett litet blodprov som vi testar på vårt interna laboratorium. Detta för att se att Din hund inte har någon pågående infektion eller andra förändringar i blodbilden. Därefter tas blod från ett kärl, jugularvenen, på hundens hals. Vi rakar ett litet område bredvid struphuvudet för att man lättare skall kunna se kärlet. Hunden sitter upp eller ligger på sidan om den hellre vill det. Sedan tappar vi 3 – 4 dl blod. Mycket beröm får man och om husse/matte godkänner det får hunden en del godsaker också…
 
När skall man komma?
När det dyker upp ett akut fall där det krävs en blodgivare ringer vi upp Dig. Det kan alltså vara både vardagar, kvällar eller helger. Kan Du inte ställa upp vid det tillfället ringer vi nästa blodgivare på listan. Det är ju en liten fördel att Din hund får en blodtest i samband med blodgivningen, men den bästa belöningen är förmodligen vetskapen om att Ni hjälper en svårt sjuk eller skadad hund. Dessutom ger vi en liten premie som tack. Du kan välja på en gratis vaccination eller valfritt foder från Eukanuba.
 
Om du känner att Din hund skulle vara lämplig ber vi Dig ringa till oss på 013-31 54 40.
 
 
STORT TACK FÖR ATT NI HJÄLPER OSS ATT HJÄLPA!
Personalen på Valla Djursjukhus och våra patienter
Information för utskrift →
 
Registrering blodgivare, blankett för utskrift →
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved