Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

ID-märkning

 
Alla hundar som bor i Sverige måste vara ID-märkta enligt lag. Du måste också registrera ditt ägarskap i det centrala hundregistret på jordbruksverket. Det gör du genom att fylla i en ägaranmälan. Vid ägarbyte ska en ändringsblankett fyllas i. Valpar ska märkas före 4 månaders ålder. Om du skaffat en valp som inte är ID-märkt ska du göra det inom 4 veckor efter köpet.
 
För katter finns det ingen lagstiftning, men vi rekommenderar att du märker och registrerar din katt. När du märker din katt hos oss skickar vi in ID-uppgifter och ägaruppgifter till SKKs kattregister. Det kommer sen en faktura från dem till kattägaren. Det är en engångsavgift på 130 kr. När du betalat kommer katten med i registret. Kommer en hund eller katt bort är det lätt att hitta rätt ägare om den är märkt och registrerad. Även SVERAK har ett kattregister. Du kan anmäla din katt själv hos både SKK och SVERAK. Polisen har tillgång till ägarregistren dygnet runt. På både hund och katt väljer man mellan chipmärkning under nackskinnet eller tatuering i örat. Vid tatuering får djuret en lugnande spruta först, det behövs inte vid chipmärkning.
 
Mer information om registrering av hund och katt: 
Jordbruksverkets hundregister: www.jordbruksverket.se.
SVERAK’s kattregister: www.sverak.se/ID.
Sök efter hund och kattägare: kennet.skk.se/agarreg.
Information om ägarregister för hund och katt: kennet.skk.se.
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved