Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Sista stunden

 
Sällskapsdjur har en stor betydelse för många människor, som trofast vän och som gott sällskap. Tyvärr kan du som djurägare drabbas av att din vän får en obotlig sjukdom eller inte mår bra av andra orsaker. Det är ett svårt beslut att fatta att låta sitt djur somna in, men i en del fall måste man släppa taget för att låta djuren slippa ifrån onödigt lidande under den sista tiden i livet. Om du känner dig tveksam på hur du ska göra får du gärna komma till oss med ditt djur så hjälper vi dig att bedöma ditt djurs hälsa och ger dig vår åsikt.
 
På Valla Djursjukhus gör vi alltid vårt bästa för att den sista stunden ska bli så lugn och fin som möjligt. Vi har inrett ett speciellt rum där du i avskildhet kan ta farväl av ditt djur. Vi är måna om att ni får komma in direkt så att ni slipper sitta i väntrummet och vänta. 
 
Alla vill inte vara med under den sista stunden och då går det bra att lämna det till oss, men vi vill att ni ska prata med veterinär innan. Ofta ges en lugnande spruta först och då kan du välja att bara vara med när den lugnande sprutan verkar eller att komma in efteråt när allt är klart. Själva avlivningen går till så att djuret får ett narkosmedel som gör att de somnar in. Förloppet går snabbt och det är inget som djuret far illa av.
 
Boka alltid tid innan du kommer till oss oavsett om du bestämt dig få att låta djuret somna in eller vill ha en undersökning. Är du inte djurets ägare måste du ha en fullmakt med dig från ägaren där det står att djuret får avlivas. Vi rekommenderar att betalning sker vid ankomst, så att man slipper vänta i väntrummet efteråt.
 

Vi samarbetar med Kullsäters smådjurskrematorium och djurminneslund i Rimforsa. De sköter hämtning och eventuell kremering. Du kan välja att ta djuret med dig hem efteråt eller att få det kremerat. Väljer du separat kremering får du tillbaka askan efter ditt djur i en urna. Urnan hämtas hos oss efter 1-2 veckor. Man kan också få urnan hemskickad mot en avgift. Säg till oss om det vid bokning. Allmän kremering sker tillsammans med andra djur och askan sprid i en minneslund.
Kullsäters smådjurskrematorium och djurminneslund
Fullmakt för tillfällen då någon annan än ägaren närvarar vid avlivning av husdjur
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved