Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Ultraljud

 
Ultraljudsundersökning är en avancerad form av bilddiagnostik, som ger oss tillgång till rörliga bilder av djurets mjukdelar. Ultraljud är högfrekventa ljudvågor som sänds ut och sedan reflekteras tillbaka som ekon, som registreras på en bildskärm. För att få bra kontakt behöver man raka bort håret där man för dosan som sänder ut och tar emot ljudvågorna. Undersökningen är smärtfri och helt ofarlig för djuret. Ingen strålning avges.

Om det är ett djur som har svårt att ligga still som ska undersökas ger vi lugnande för att få ett så bra resultat som möjligt. Meddela gärna om du vet att ditt djur är oroligt redan när du bokar tid.
 
De vanligaste fallen på avdelningen är dräktighetsdiagnostik, undersökning av hjärta och av buk. Vid undersökning av bukorgan ser vi till exempel urinsten, cystbildningar och förändringar i njurar och lever. Ultraljud för fosterdiagnostik görs säkrast när det gått minst 30 dygn efter parningen.
 
Olika undersökningar kräver olika slags förberedelser. I vissa fall vill vi att ditt djur kommer "orastat" och vid bukundersökningar är det bra om djuret är fastande. Fråga gärna vid bokningen hur ni ska göra för att vi ska få bästa möjliga resultat av ultraljudsundersökningen.

Ultraljud är i många fall ett bra alternativ till röntgen, men ibland krävs det både ultraljud och röntgen för att få en så komplett bild som möjligt.
Modern ultraljudsutrustning på Valla Djursjukhus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved