Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Vaccinationer

 
Drop-in på vaccinationer för hund och katt:
Tisdag, onsdag och torsdag 8 - 17.
Gäller ej rabies, leptospira, herpesvaccin eller den vaccination som ges vid 12 veckors ålder. Drop-in fungerar inte heller om det är första gången djuret är på Valla Djursjukhus, då krävs tidsbokning till veterinär.

Föredrar du en bokad tid för vaccination framför drop in? En gång i veckan har vi en extrainsatt sköterska för detta. Ring och boka tid på 013-315440.
 
En veterinärundersökning ingår alltid när det är första gången hunden eller katten är hos oss för vaccination.

Vid vaccination av flera hundar, katter, kaniner eller illrar samtidigt tar vi fullpris på en och ger 20% på de övriga. Gäller ej grundvaccination katt och rabiesvaccinationer.

EU-pass
Du som har att EU-pass till ditt djur och vill ha djurets vaccination intygad i detta måste boka en tid till veterinär. Detta är för att det endast är veterinärer som får intyga i pass.
 
Vaccination hund 
Att vaccinera sin hund är viktigt för att förhindra att den drabbas av olika smittsamma virussjukdomar. De sjukdomar du bör vaccinera din hund mot är hundpest (parvo), valpsjuka, HCC (smittsam leverinflammation) och kennelhosta (parainfluensa). De flesta valpar får sin första vaccination hos uppfödaren och ska sen vaccineras igen vid 12 veckors ålder. Om valpen inte blivit vaccinerad hos uppfödaren räcker det med att man ger en vaccination fr.o.m 13 veckors ålder. Det är viktigt att man håller sin valp från andra hundar både före och efter vaccinationen då deras immunförsvar inte är tillräckligt utvecklat. Vuxna hundar vaccinerar man vid ett års ålder och sedan med ett års mellanrum. Skyddet mot kennelhosta fylls på årligen. Skyddet mot Parvo, Valpsjuka och HCC fylls på vart tredje år. Vi rekommenderar att man vaccinerar sin hund årligen. Kennelhosta kan vara farligt för valpar och äldre hundar och det är framförallt väldigt smittsamt. 
Vi använder oss av Nobivac DHPPi (parvo, valpsjuka, hcc och kennelhosta) och av Nobivac Pi (kennelhosta)
 
Har hunden inte varit hos oss tidigare krävs tidsbokning till veterinär, annars träffar du en sköterska. Har du med dig flera hundar betalar du fullpris på en vaccination och får 20% rabatt på de andra. Detta gäller ej rabiesvaccinationer
 
Vaccination katt 
Din katt bör du vaccinera mot kattpest och kattsnuva, som båda är smittsamma virussjukdomar. Även innekatter ska vaccineras. Första omgången vaccin katten får ges i två omgångar med 3-4 veckor emellan. Vårt paketpris för dessa två är 590 kr.
Rekomendationen är att man gör vaccinationen från 12 veckors ålder. Det går även att göra tidigare men då finns det risk att kattungen inte bildar antikroppar på rätt sätt. Vi använder oss av Nobivac Tricat Novum. Vill man kan man vänta med vaccinationen och ge den i samband med kastrering som kan ske från 6 månaders ålder.
Revaccination ska sedan ske ett år efter den andra vaccinationen i grunden. Sedan är det vaccination 1 gång om året som gäller. Vart tredje år vaccinerar vi med Nobivac tricat novum och däremellan fyller vi på med Nobivac Ducat. Detta är inte något som du behöver hålla reda på utan kom hit en gång om året så ser vi vad som behövs.
 
Vaccination Iller
Vi vaccinerar även illrar på kliniken. Ring för tidsbokning 013-315440.
 
Vaccination Kanin
Vaccinet för kaniner är en beställningsvara så ring och boka tid i god tid. Det tar 1-2 veckor att få hem vaccinet. Vaccination av kanin är bara nödvändigt om man ska resa med sin kanin till skåne eller gotland där kaninpestsmitta finns, alternativt åker mkt på tävlingar och utställningar.
 
 
Vaccinera din hund och katt på Valla Djursjukhus i Linköping.
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved