Välj stad

Välkommen till Evidensia Valla Djursjukhus Linköping

Westmansgatan 21
582 16 Linköping

Öppettider

Måndag - torsdag: 7.30 - 19.00
Fredag: 7.30 - 18.00
Akutmottagning: må - fr: 7.30 - 21.30
Lö, sö, storhelger: 9.00 - 19.30
Butik: må - fr 8 - 18 och lö,sö 9 - 17.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 013 - 31 54 40
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Vårdavdelning och infektionsavdelning

 
På vår nybyggda vårdavdelning bor de djur som behöver vara kvar på djursjukhuset en tid för utredning eller vård. Det kan vara akuta sjukdomstillstånd, eller djur som är nyopererade och behöver vårdas över natten.

Hundarna har rymliga burar i flera separata rum beroende på tillstånd. Katterna bor i burar i ett eget rum med gott om plats för matskålar och kattlåda.

Patienter som har smittsamma sjukdomar bor på infektionsavdelningarna, även där har hundar och katter helt separata rum. Vi rastar hundarna flera gånger dagligen om deras sjukdomstillstånd tillåter detta.

Givetvis får djuren tillsyn och vård efter behov även nattetid då Valla Djursjukhus är bemannat med legitimerad personal dygnet runt.


Ett dygn på vårdavdelningen
 • 07.00 – nattsköterskan lämnar över till dagpersonalen som påbörjar dagens medicineringar.
   
 • 07.30 – veterinären går rond ihop med sköterskorna. Vid ronden undersöks varje djur och man gör en vårdplan med kommande undersökningar och behandlingar.
   
 • 10.00 Påbörjar dagens samtal med djurägarna som informeras om djurets tillstånd och bestämmer hemgångstider för de djur som ska gå hem.
   
 •  Under dagen behandlas djuren enligt de ordinationer som givits. Undersökningar som röntgen, ultraljud, blod- och urinprover genomförs och analyseras. Djuren får mat, rastas och badas innan hemgång.
   
 • 15.00 Utskrivning av djur sker i regel på eftermiddagen. Veterinär eller sköterska går då igenom behandlingen som skett och vilken eftervård som djurägaren ska fortsätta med hemma.
   
 • 16.30 När kvällspasset börjar rondas alla patienter över till jourhavande veterinär och kvällspersonal. Under kvällen fortsätter olika behandlingar, medicineringar och djuren matas och rastas
   
 • Legitimerad personal finns på plats hela natten för övervakning och vård av de inskrivna djuren. Veterinären kallas in om något djur blir sämre, eller behöver speciell behandling.


Vårdavdelningen på Valla Djursjukhus är bemannad med legitimerad personal dygnet runt året runt.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved